un tuffo a ... Delvine, Tirana, Durazzo

Questionario iniziale
Traduzione di Luan Laze
Pyetësor


A  ke  studiuar  më  parë  italisht?                     PO        JO

Nëse  po,ku  dhe  për  sa  kohë?                     ………………………………………………………………Përse  po  studion  italisht?

Sepse  është  e  dobishme  për  studimet  e  mia

Sepse  më  pëlqen  kultura  italiane

Sepse  është  e  dobishme  për  punën  time

Për  të  folur  me  miq  të  mi  italian

Për  të  udhetuar  në  Itali

……………………………………………….


Cilat  janë  synimet  e  tua?

Të  flas  italisht                                                             

Të  komunikoj  në  situatat  e  përditshme            

Të  lexoj  gazeta,revista  dhe  libra

Të  njoh  gjuhën  e  biznesit

Të  kuptoj  italisht  në  televizion

Të  dëgjoj  radion  dhe  këngët

Të  shkruaj  letra

……………………………………………………


Cfarë  ju  intereson  më  tepër  në  lidhje  me  kulturën  italiane?

Arti  dhe  historia

Kuzhina

Letërsia

Muzika

Moda
     Filmi

Per  ty  është  e  rendësishme  të  mësosh    të…
flasësh  dhe  të  shprehesh
shkruash  tekste  dhe  letra
kuptosh  kur  ti  dëgjon
lexosh  gazeta  dhe  libra

Cilat  nga  keto  veprimtari  parapelqen  të  kryesh  në  klasë:
të  dëgjosh  dhe  të  lexosh  me  zë  të  lartë dialogjet
të  dëgjosh  shpjegimet  gramatikore
të  bësh  ushtrime  gramatikore
të  lexosh  pjesë  letrare
të  lexosh  artikuj  gazetash
të  shkruash  letra  dhe  hartime
të  shkruash  diktime
të  përkthesh  tekste  letrare
të  dëgjosh  muzikë  dhe  të  këndosh
të  shikosh  filma  ose  shfaqje  televizive
të  kryesh  role-playing  dhe  lojëra  te  ndryshme
të  mësosh    fjalët  e  reja  përmendesh
të  bësh  bashkëbisedime
…………………………………………………………………
Nessun commento:

Posta un commento